zondag 2 mei 2010

vervolg 2 mei

We vertrekken de 4e erg vroeg naar Kathmandu, dat komt ons goed uit, want we willen hier nu wel weg, we waren hier immers alleen omdat dit de "poort naar Tibet" is.
Nu die poort strak dicht blijft heeft het dus ook geen zin om hier te blijven, al zijn er ook hier best mooie dingen te ontdekken. We spraken vandaag nog een andere Nederlander die ook probeerde naar Tibet te komen, maar ook hij kwam er niet door, hij was door een hond gebeten en moest hier nog 10 dagen blijven om de kuur af te maken. Kennelijk hebben ze in Tibet iets te verbergen, iedereen doet er erg geheimzinnig over.
De lucht is hier erg vochtig, maar we wennen er inmiddels al aan. Ook in Nepal is het ongeveer deze temperatuur. De warme kleding voor Tibet kan dus in de tas blijven.
Vandaag hebben we een stadspark bezocht, een park in oude Chinese stijl met allemaal kraampjes met snuisterijen, eten, maar ook kleine schilderijtjes. Ook daar zeer weinig toeristen, op een of andere manier loopt het niet zo...
Ik heb er in ieder geval weinig gezien. Morgen hebbe we in ieder geval genoeg te regelen, fietsen moeten mee, geld halen om de tickets te betalen en zorgen dat we weg kunnen.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Jan
    Lees net op jouw blog dat jullie Tibet niet in mogen. Wat een ... zooi met die Chinezen! Ik kan me voorstellen dat dit een ongelofelijke teleurstelling is. Echt heel erg jammer. Jullie kennende gaan jullie een alternatief avontuur aan in Nepal. Al zal dat anders zijn dan fietsen in Tibet, jullie gaan er toch iets prachtigs van maken. Komt goed. Blijven lachen. Om die Chinezen natuurlijk. Ciao, Stephan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hans van Wurmond2 mei 2010 om 23:02

    He Jan,

    Het gaat weer lekker. Die kroepoekjes hebben je weer aardig te pakken. Ik hoop dat jullie snel uit deze ellende zijn. Hier heb je niet naar uit gekeken en ook niet verdiend.
    Ik hoop wel dat ze in de fietsenstalling een beetje voorzichtig met jullie materiaal om gaan.

    Greetz Hans van Wurmond

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gewoon balen dat de verwachte fietsrit in Tibet geen doorgang kan (mag) vinden. Maar een tocht door Nepal zal ook wel voldoening geven en na dit wat relaxter.
    Groetjes van het koude, regenachtig, schoonhoven.
    Hans en Tineke de Groot

    BeantwoordenVerwijderen